HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Turisztika: Több szempontból is példa Sümeg

2023. november 19. 9:59
VEOL.hu
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet Balatoni helyek és emberek című szakmai fórumán vett részt Végh László sümegi polgármester a minap.

A Püspöki Palota országos vonatkozásban is kiemelkedő látványt, élményt ígér a látogatóknak. A képen a sümegi Plébánia templom kicsinyített mása látható, a benne lévő híres Maulbertsch freskókkal Fotó: Szijártó JánosA Pannon Egyetemen rendezett programról elmondta, a térség vonzereje és az idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. 

- Sümeg tekintetében több pozitív megállapítás is elhangzott a különböző előadásokban. Egyrészt kiemelték, hogy a szezonon kívüli időszakokban is folyamatos városunk látogatottsága. Pozitív példaként szó esett többek között a vár- és kastélyturizmus kapcsán a sümegi vár komplex működéséről, amelyet a szállás, a gasztronómia, a program és a műemlék komplexitása példaértékűvé tesz. Megjegyzem, ezzel együtt Papp Imréék társadalmi szerepvállalása is jelentős, s ehhez elég csak a jótékonysági lovagi tornákat említeni. A fórum érintette a Püspöki Palota interaktív tárlatát is, ami szintén jelentős látványossága Sümegnek. Összességében fontos szempontként jelölték meg a kiállítóhelyek interaktívvá tételét, amiben a városunkban lévő kiállítóhelyek szintén élén járnak - tette hozzá Végh László polgármester.

Szijártó János 

További cikkek

Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési modell megvalósítását tűzte ki célul az a területfejlesztési kísérleti program, amely idén januárban indult a Táj-Kapocs az Együttműködő Közösségekért Alapítvány és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium összefogásával.
Előadás a torinói lepel titkairól
Előadás a torinói lepel titkairól
A torinói lepel titkairól tartott előadást a napokban Tamási József atya, nyugalmazott plébános, a Katolikus Világ TV programigazgatója a sümegi plébániatemplomban.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.