HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Turisztika: Több szempontból is példa Sümeg

2023. november 19. 8:59
VEOL.hu
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet Balatoni helyek és emberek című szakmai fórumán vett részt Végh László sümegi polgármester a minap.

A Püspöki Palota országos vonatkozásban is kiemelkedő látványt, élményt ígér a látogatóknak. A képen a sümegi Plébánia templom kicsinyített mása látható, a benne lévő híres Maulbertsch freskókkal Fotó: Szijártó JánosA Pannon Egyetemen rendezett programról elmondta, a térség vonzereje és az idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. 

- Sümeg tekintetében több pozitív megállapítás is elhangzott a különböző előadásokban. Egyrészt kiemelték, hogy a szezonon kívüli időszakokban is folyamatos városunk látogatottsága. Pozitív példaként szó esett többek között a vár- és kastélyturizmus kapcsán a sümegi vár komplex működéséről, amelyet a szállás, a gasztronómia, a program és a műemlék komplexitása példaértékűvé tesz. Megjegyzem, ezzel együtt Papp Imréék társadalmi szerepvállalása is jelentős, s ehhez elég csak a jótékonysági lovagi tornákat említeni. A fórum érintette a Püspöki Palota interaktív tárlatát is, ami szintén jelentős látványossága Sümegnek. Összességében fontos szempontként jelölték meg a kiállítóhelyek interaktívvá tételét, amiben a városunkban lévő kiállítóhelyek szintén élén járnak - tette hozzá Végh László polgármester.

Szijártó János 

További cikkek

Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Telt ház fogadta Márfi Gyula nyugalmazott érseket Sümegen a Róza cukrászdában, ahol Európa jelenéről és jövőjéről tartott előadást pénteken este.
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen bűz árad a Zalagyömörő irányából Sümegre érkező szennyvízvezetékből, amely leginkább a Korona és az Akácos utca lakóit kínozza.
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a napokban Sümegen a Hotel Kapitányban, ahol a régió egyik legnagyobb társadalmi szervezeteként saját alapítású díjakkal ismerték el a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.
Miért vonzó a sümegi térség?
Miért vonzó a sümegi térség?
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet, "Balatoni helyek és emberek" szakmai fórumán a sümegi térség vonzereje, az itt élő, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. Természetesen különös hangsúlyt fektetve a szezonon túli időszakra.