HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 18.
//
Erik névnap

Miért vonzó a sümegi térség?

2023. november 22. 19:09
Koós Rita
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet, "Balatoni helyek és emberek" szakmai fórumán a sümegi térség vonzereje, az itt élő, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. Természetesen különös hangsúlyt fektetve a szezonon túli időszakra.

Sümeg tekintetében több pozitív megállapítás is elhangzott a különböző előadásokban. Egyrészt kiemelték, hogy a szezonon kívüli időszakokban is folyamatos Sümeg látogatottsága, ami a jól karban tartott, szépen felújított történelmi emlékhelyeknek köszönhető. Dícséretet kapott a sümegi vár komplex működtetése. A szállás, gasztronómia, program és műemlék komplexitása, amely példaértékű. Az előadásokban elismerően nyilatkoztak a sümegi vár üzemeltetőjének  társadalmi szerepvállalásáról is, többek között a  jótékonysági lovagi tornákról, amely azért lehetséges, mert a várra épített vállalkozás vendégvonzó, és anyagilag sikeres. Ugyancsak példaként említették fel a Püspöki Palota interaktív tárlatát, hangsúlyozva, hogy a kiállítóhelyek interaktivitása nem csak edukációs szempontból fontos, de üzleti megfontolásból is kívánatos. Ezen a téren a sümegi kiállító helyek az élmezőnyhöz tartoznak.

Koós Rita

További cikkek

Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.