HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Miért vonzó a sümegi térség?

2023. november 22. 18:09
Koós Rita
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet, "Balatoni helyek és emberek" szakmai fórumán a sümegi térség vonzereje, az itt élő, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. Természetesen különös hangsúlyt fektetve a szezonon túli időszakra.

Sümeg tekintetében több pozitív megállapítás is elhangzott a különböző előadásokban. Egyrészt kiemelték, hogy a szezonon kívüli időszakokban is folyamatos Sümeg látogatottsága, ami a jól karban tartott, szépen felújított történelmi emlékhelyeknek köszönhető. Dícséretet kapott a sümegi vár komplex működtetése. A szállás, gasztronómia, program és műemlék komplexitása, amely példaértékű. Az előadásokban elismerően nyilatkoztak a sümegi vár üzemeltetőjének  társadalmi szerepvállalásáról is, többek között a  jótékonysági lovagi tornákról, amely azért lehetséges, mert a várra épített vállalkozás vendégvonzó, és anyagilag sikeres. Ugyancsak példaként említették fel a Püspöki Palota interaktív tárlatát, hangsúlyozva, hogy a kiállítóhelyek interaktivitása nem csak edukációs szempontból fontos, de üzleti megfontolásból is kívánatos. Ezen a téren a sümegi kiállító helyek az élmezőnyhöz tartoznak.

Koós Rita

További cikkek

Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Március 1-jétől kezdi meg a lomtalanítást a sümegi, tapolcai térségben az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. Fontos, hogy aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell, legkésőbb a lomtalanítási napot megelőző hetedik napon 12 óráig.
A mostani polgármester indul újra Sümegen
A mostani polgármester indul újra Sümegen
Végh László, Sümeg jelenlegi polgármestere lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon. Ezt a párt helyi csoportja által tartott jelölő gyűlésén jelentették be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő jelenlétében, ajánlásával.