HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Forralt-bor főzés Nemesgulácson, lovasgála Sümegen

2024. január 28. 10:37
Facebook
Sűrű programja volt Navracsics Tibor miniszternek szombaton délután. Előbb a nemesgulácsi forraltbor-főző versenyen zsűrizett, majd Sümegen mondott nyitóbeszédet a Veszprém Vármegyei Lovas Díjátadó Gálán.

A hagyományos, nemesgulácsi eseményen a közösségépítést és összetartást méltatta a térség képviselője. Mondván, minden jól szervezett rendezvény élhetőbbé és erősebbé teszi a településeket. A nemesgulácsiak pedig szép számban képviseltették magukat a sportpályán, ahol nem a győzelem, sokkal inkább az együttlét volt a fontos.  És ezúttal a fiatalabb korosztály is kilépett a virtuális világból, ami a forralt bornak legalább annyira volt köszönhető, mint a jó társaságnak.

Néhány órával később már Veszprém Vármegyei Lovas Klubok Egyesülete meghívásának tett eleget a miniszter a sümegi Hotel Kapitányban.

Navracsics Tibor a vármegyei lovasok díjátadóját  és bálját azzal nyitotta meg, hogy minden tisztelete azoké, akik nem csupán hobbiként, de életformaként dolgoznak azon, hogy a magyarság hagyományának az egyik lényegi darabját átadják a jövő nemzedékének.

A Királyok termében a díjak átadását követően az elegáns közönség kitűnő ételek és jó zene társaságában ünnepelhette, hogy a lovas életforma nem csak a tornászoknak engedi meg olykor a kilengést. 

 

 

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.
Istentisztelettel zárták a Házasság hetét Tapolcán
Istentisztelettel zárták a Házasság hetét Tapolcán
A Házasság hetének záró istentiszteletére zsúfolásig megtelt a protestáns templom.