HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 17.
//
Paszkál névnap

Forralt-bor főzés Nemesgulácson, lovasgála Sümegen

2024. január 28. 11:37
Facebook
Sűrű programja volt Navracsics Tibor miniszternek szombaton délután. Előbb a nemesgulácsi forraltbor-főző versenyen zsűrizett, majd Sümegen mondott nyitóbeszédet a Veszprém Vármegyei Lovas Díjátadó Gálán.

A hagyományos, nemesgulácsi eseményen a közösségépítést és összetartást méltatta a térség képviselője. Mondván, minden jól szervezett rendezvény élhetőbbé és erősebbé teszi a településeket. A nemesgulácsiak pedig szép számban képviseltették magukat a sportpályán, ahol nem a győzelem, sokkal inkább az együttlét volt a fontos.  És ezúttal a fiatalabb korosztály is kilépett a virtuális világból, ami a forralt bornak legalább annyira volt köszönhető, mint a jó társaságnak.

Néhány órával később már Veszprém Vármegyei Lovas Klubok Egyesülete meghívásának tett eleget a miniszter a sümegi Hotel Kapitányban.

Navracsics Tibor a vármegyei lovasok díjátadóját  és bálját azzal nyitotta meg, hogy minden tisztelete azoké, akik nem csupán hobbiként, de életformaként dolgoznak azon, hogy a magyarság hagyományának az egyik lényegi darabját átadják a jövő nemzedékének.

A Királyok termében a díjak átadását követően az elegáns közönség kitűnő ételek és jó zene társaságában ünnepelhette, hogy a lovas életforma nem csak a tornászoknak engedi meg olykor a kilengést.