HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Navracsics Tibor miniszter: híres turisztikai attrakció a sümegi vár és környéke

2024. január 30. 19:49
Veol.hu
Az egyik leglátványosabb fejlődés történt az elmúlt 30 évben Veszprém vármegye nyugati részében a Hotel Kapitány, a fürdő és a vár révén, mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a második lovas díjátadó gála és bál alkalmából az említett szállodában, az elmúlt hétvégén.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a lovas díjátadó gálán kiemelte: az itteni attrakció óriási értéknövekedést jelent Veszprém vármegyének  Fotó: Gyarmati László/Napló– Jól mutatja, ha egy család elkötelezett, mint itt a Papp család, milyen fantasztikus eredményeket tud hozni – fogalmazott Navracsics Tibor. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kiemelte, Papp Imre és felesége 1989-ben próbálta meg a várat üzemeltetni, mely mára olyan turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát, amely nem csak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában, a lovasjátékok révén egész Európában ismertté vált. Így a szórakoztatás, a turizmus és a kultúra egymást segítve gyarapítja az itt élők, illetve Sümeg és a Dunántúl életét is. 

A miniszter rámutatott, az itteni attrakció óriási értéknövekedést jelent Veszprém vármegyének és Magyarországnak is, hiszen Sümeg kicsit elfelejtett városa volt az 1970-es és 1980-as évek Magyarországának. Az 1990-es évek eleje óta viszont megváltozott a helyzet a hotel és a fürdő létrehozásával, valamint a vár újjáépítésével. A miniszter méltatta a sümegi vállalkozók összefogását, a Ramasetter-ház megújítását, valamint utcák korszerűsítését. 

– Lépésről lépésre látszik a bővülés, a gazdagodás – fogalmazott Navracsics Tibor, majd megjegyezte, a Papp család a lovasprogramok révén őrzi az egyik legszebb magyar hagyományt is, mellyel hozzájárulnak Sümeg kulturális értékeinek növeléséhez, és a helyi közösségek megerősödéséhez, fenntartásához.

Kovács Erika 

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.
Istentisztelettel zárták a Házasság hetét Tapolcán
Istentisztelettel zárták a Házasság hetét Tapolcán
A Házasság hetének záró istentiszteletére zsúfolásig megtelt a protestáns templom.