HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Karitász bál Sümegen: segítenek a rászorulóknak

2024. február 12. 0:40
Veol.hu
Támogatják a nehéz körülmények között élő embereket, családokat a karitász bál bevételével, amit Udvardy György veszprémi érsek, az est fővédnöke nyitott meg Sümegen, a Hotel Kapitány dísztermében szombat este. A bált a Veszprém Főegyházmegyei Karitász (VFK) szervezte, Papp Imre várkapitány családja 1,1 millió forint felajánlást tett.

A jótékonysági bálon szép műsort adott a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja is  Fotó: Kovács Erika / NaplóA jótékonysági bálon szép műsort adott a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja is Fotó: Kovács Erika / NaplóAz esten részt vett mások mellett Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ vezetője, Németh Zoltán, Sümeg alpolgármestere, Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese és Nagy József plébániai kormányzó.

– Mi, emberek egy Isten által teremtett közösség részesei vagyunk – hangsúlyozta Udvardy György veszprémi érsek. Hozzátette, közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi. Az érsek a jövő kapcsán szólt a felelősségről, majd nagyon fontosnak nevezte a segítést, az önkéntesek munkáját, a jótékonysági eseményeket, amilyen a mostani bál is.     Udvardy György veszprémi érsek szerint "közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi" Fotó: Kovács Erika  / NaplóUdvardy György veszprémi érsek szerint "közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi" Fotó: Kovács Erika / Napló

– Összesen 1,1 millió forinttal támogatja a nemes ügyet, illetve a bál célját a Papp család – ezt Böjte Éva, a szálloda igazgatója mondta. Megjegyezte, jövőre a teljes bevételt felajánlják. Örömmel szólt arról, hogy már második alkalommal adhatnak helyet a bálnak, amit jótékony céllal rendeznek meg. – A jótékonykodásnak napjainkban kiemelt jelentősége van, különös tekintettel a nemzetközi helyzetre – vélekedett. 

Az esten Zagyva Richárd, Ghiczy László, a VFK igazgatója és Szijártó László lelki igazgató is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, ők egyebek mellett a közösség erejét, az összefogást, az önkéntesek jelentőségét emelték ki. A megnyitón köszönettel szóltak Lovró Krisztina, a helyi karitász képviselője, Grófné Papp Ilona, a várcsárda vezetője és Pajor Krisztina szervezői munkájáról is. Mint ismert, a VFK a Veszprémi Főegyházmegyében látja el a karitatív tevékenységet, különféle adományokkal segítik a rászorulókat, családokat. Ezeket a Veszprémi Érsekség, valamint az országos központ segítségével, és támogatók révén szerzik be. A karitász nagy erőssége, hogy sok az önkéntes, 38 ilyen csoportjuk van, több mint 300 önkéntessel dolgoznak elsősorban a veszprémi egyházmegyében.

A jótékonysági bálon szép műsort adott a várpalotai Táncoló Talpak Caritas Junior Társastánc Csoport és a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja, a talpalávalóról pedig a Búgócsiga Együttes gondoskodott. 

Kovács Erika

További cikkek

Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Március 1-jétől kezdi meg a lomtalanítást a sümegi, tapolcai térségben az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. Fontos, hogy aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell, legkésőbb a lomtalanítási napot megelőző hetedik napon 12 óráig.
A mostani polgármester indul újra Sümegen
A mostani polgármester indul újra Sümegen
Végh László, Sümeg jelenlegi polgármestere lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon. Ezt a párt helyi csoportja által tartott jelölő gyűlésén jelentették be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő jelenlétében, ajánlásával.