HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Karitász bál Sümegen: segítenek a rászorulóknak

2024. február 12. 1:40
Veol.hu
Támogatják a nehéz körülmények között élő embereket, családokat a karitász bál bevételével, amit Udvardy György veszprémi érsek, az est fővédnöke nyitott meg Sümegen, a Hotel Kapitány dísztermében szombat este. A bált a Veszprém Főegyházmegyei Karitász (VFK) szervezte, Papp Imre várkapitány családja 1,1 millió forint felajánlást tett.

A jótékonysági bálon szép műsort adott a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja is  Fotó: Kovács Erika / NaplóA jótékonysági bálon szép műsort adott a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja is Fotó: Kovács Erika / NaplóAz esten részt vett mások mellett Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ vezetője, Németh Zoltán, Sümeg alpolgármestere, Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese és Nagy József plébániai kormányzó.

– Mi, emberek egy Isten által teremtett közösség részesei vagyunk – hangsúlyozta Udvardy György veszprémi érsek. Hozzátette, közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi. Az érsek a jövő kapcsán szólt a felelősségről, majd nagyon fontosnak nevezte a segítést, az önkéntesek munkáját, a jótékonysági eseményeket, amilyen a mostani bál is.     Udvardy György veszprémi érsek szerint "közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi" Fotó: Kovács Erika  / NaplóUdvardy György veszprémi érsek szerint "közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi" Fotó: Kovács Erika / Napló

– Összesen 1,1 millió forinttal támogatja a nemes ügyet, illetve a bál célját a Papp család – ezt Böjte Éva, a szálloda igazgatója mondta. Megjegyezte, jövőre a teljes bevételt felajánlják. Örömmel szólt arról, hogy már második alkalommal adhatnak helyet a bálnak, amit jótékony céllal rendeznek meg. – A jótékonykodásnak napjainkban kiemelt jelentősége van, különös tekintettel a nemzetközi helyzetre – vélekedett. 

Az esten Zagyva Richárd, Ghiczy László, a VFK igazgatója és Szijártó László lelki igazgató is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, ők egyebek mellett a közösség erejét, az összefogást, az önkéntesek jelentőségét emelték ki. A megnyitón köszönettel szóltak Lovró Krisztina, a helyi karitász képviselője, Grófné Papp Ilona, a várcsárda vezetője és Pajor Krisztina szervezői munkájáról is. Mint ismert, a VFK a Veszprémi Főegyházmegyében látja el a karitatív tevékenységet, különféle adományokkal segítik a rászorulókat, családokat. Ezeket a Veszprémi Érsekség, valamint az országos központ segítségével, és támogatók révén szerzik be. A karitász nagy erőssége, hogy sok az önkéntes, 38 ilyen csoportjuk van, több mint 300 önkéntessel dolgoznak elsősorban a veszprémi egyházmegyében.

A jótékonysági bálon szép műsort adott a várpalotai Táncoló Talpak Caritas Junior Társastánc Csoport és a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja, a talpalávalóról pedig a Búgócsiga Együttes gondoskodott. 

Kovács Erika

További cikkek

Vendégeikkel együtt szépítették a várost
Vendégeikkel együtt szépítették a várost
A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület és a Ceglédi Városvédő Egyesület között 18 éves a kapcsolat. Ennek jegyében minden évben megrendezik az Ifjúsági örökségvédő tábort, egyik évben Cegléden, a másikban Sümegen.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.