Böjte Éva, a Hotel Kapitány igazgatója köszöntőjében egyebek mellett méltatta a Kisfaludy Sándor-vacsoraestek jelentőségét, melyeken Kedves Gyula felidézi a történelmet, illetve azt, hogy a Kisfaludyak ezer szállal kötődtek Sümeghez. Erről Sümegi Kata szervező, geotúra- és tárlatvezető is beszélt. Az ezredes ezúttal Móric hőstetteit, katonai vezetői személyiségét helyezte fókuszba, amit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során tanúsított.
Kovács Lászlóné szervező a korabeli gasztronómiát idézte fel, ennek szellemében krampampulit, azaz cukorral kevert, fűszerezett alkoholos italt, valamint libacombot kínáltak többek között a vendégeknek. Az italt a korabeli viseletbe öltözött Papp László csárdagazda a megjelentek előtt készítette el, mely rendkívül látványos volt és nagy sikert aratott.
Kovács Erika