HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

A parkolás kerül előtérbe Tapolcán

2024. április 13. 7:34
Veol.hu
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.

Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje  Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló– Ma már jóval több gépkocsi van a városban, mint évtizedekkel ezelőtt, azonban az utak és a parkolók akkor nem erre lettek tervezve. A balatonfüredi és keszthelyi példához hasonlóan szakemberek bevonásával kell olyan felmérést készíteni, amelyből kiderül, hogy hol van olyan hely a városban, belvárosban, ahol plusz parkolóhelyeket lehet kialakítani, és hol nyílik lehetőség parkolóház építésére. Amellett a meglevő parkolókat le kell aszfaltozni, és felfesteni az észszerűbb kihasználtság érdekében – nyilatkozta lapunknak Lasztovicza Máté.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.