HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Sümegen találtak egy bankkártyát, nagyon rosszul döntött a két fiatal

2024. június 20. 7:20
Veol.hu
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai rövid idő alatt elfogtak két fiatalkorút.

Veol.huSümegről érkezett bejelentés a rendőrségre június 14-én, hogy egy helyi lakos elveszítette a bankkártyáját. Arra lett figyelmes, hogy a telefonjára üzenetek érkeznek, miszerint több helyen fizettek a plasztiklappal.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a bejelentést követő másfél órán belül a szomszéd településen fogtak el. A 16 éves fiút 14 éves társával együtt állították elő a Sümegi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük - írja a police.hu.

További cikkek

Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.
Maulbertsch éve az idei
Maulbertsch éve az idei
Háromszáz évvel ezelőtt született Franz Anton Maulbertsch, híres osztrák festő, akinek falfestményei és freskói hazánkban számos helyen, köztük Sümegen a plébániatemplomban is megtalálhatók.