HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén

2023. május 19. 15:46
vehir.hu
A kereszténydemokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.

A KDNP Veszprém vármegyei csoportjának választmányi elnöki pozíciója február óta üres volt a korábbi elnök lemondása miatt. Erről a pozícióról szavazott csütörtök délután a vármegyei választmány, ahová dr. Latorcai János, a párt országos választmányának elnöke is hivatalos volt.

Ez nem csak protokolláris látogatás volt az ő részéről, hanem a párt alapszabálya értelmében formálisan is neki kellett levezetnie az új elnök megválasztását.

A titkos szavazással lebonyolított választáson nagy meglepetés nem történt, a tagok az egyetlen jelöltet, Navracsics Tibort egyhangúlag választották meg, az ő személyét egyébként a KDNP országos választmánya is támogatta.

Az új elnök első ilyen pozícióban betöltött beszédében hangsúlyozta, szeretné elérni, hogy Veszprém vármegye a KDNP egyik fellegvára legyen, ehhez pedig stabilitásra van szükség, valamint aktív közéleti jelenlétre.

Előbbi esetében tiszta és egyértelmű célok megfogalmazására van szükség, valamint határozott lépésekre ezek elérésének érdekében. Ami pedig a közéleti jelenlétet illeti, Navracsics Tibor a kereszténydemokrata nézeteket képviselő civil szervezetekre építené ezt a munkát, akik különböző események és előadások, vagy éppen kerekasztal-beszélgetések szervezésével azokat a közösségeket is meg tudják szólítani, akik eddig idegenkedtek a politikától.

Az új elnök kitért a jövő júniusi önkormányzati választásokra is, mint mondta, szeretné, ha a vármegyében minél több helyen tudnának KDNP-s képviselőjelölteket és polgármesterjelölteket indítani, valamint sikerre vinni az ő kampányukat. Ezzel kapcsolatban azt mondta, ha aktuális lesz, egyeztetni fog a Fidesz helyi választmányi elnökeivel is a közös munkáról.

Navracsics Tibor munkáját a választmány élén Halmay Gábor, a KDNP Veszprém vármegyei szervezője fogja segíteni.