HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán

2024. április 25. 6:50
Veol.hu
Befejeződtek a Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola által rendezett tanulmányi versenyek, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották az intézményben.

Az okleveleket Bodor Tamás igazgató adta át, s egyben ő gratulált elsőként a jól teljesítő tanulóknak. Az alsósok számára kiírt képzőművészeti pályázat első helyezettje az 1-2. osztályosok között Scher Gréta (Kazinczy) lett, a 3-4. osztályosok mezőnyében pedig Kurkó Enikő (Kazinczy) kapta a legjobb értékelést. A helyesírási versenyt a 2. osztályosok között Fáncsi Kristóf (Kazinczy), a 3. osztályosoknál Keszler Zoé (Batsányi Tagintézmény) nyerte meg. A 3. osztályosok matematikaversenyét Körmendi Kevin (Művészetek Völgye Általános Iskola), a negyedikesek komplex versenyét Katona Zsófia (Kazinczy).Bodor Tamás igazgató gratulál Stiglicz Mártonnak, aki a nyolcadik osztályosok angol nyelvi versenyén első helyezést ért el Fotó: Szijártó János/Napló

A felsősöknek magyar nyelvi versenyt is kiírtak a szervezők. Itt az 5. osztályosok mezőnyében Hildesheim Hunor (Kazinczy), a 6. évfolyamban Borbély Anna (Ramassetter, Sümeg), a hetedikesek között Kondor Balázs (Kazinczy), a nyolcadikosoknál Bécsi Zsóka (Ramassetter, Sümeg) bizonyult a legjobbnak. Angolból szintén minden felső tagozatos évfolyam versenyzett. Az ötödikesek megmérettetését Hildesheim Hunor (Kazinczy) nyerte, a hatodikban Vámos Bernadett (Illyés Gyula, Hévíz), a hetedikben Molnár Anna (Bárdos), a nyolcadik évfolyamban Stiglicz Márton (Kazinczy) érte el a legjobb eredményt.

Szijártó János

További cikkek

Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A tánc és a népviselet napjának ünnepén a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában népviselet-kiállítás is nyílt a Batsányi Táncegyüttes viseleteiből.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.