HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 9.
//
Gergely névnap

Ajkai áldozata is volt a horvátországi helikopter balesetnek

2023. június 28. 16:14
VEOL
Radnai Ádám százados, Konrád Dávid főhadnagy, Lőrincz Tamás zászlós. Három hős katona, akik a haza megvédésére képezték magukat, és kötelességteljesítés közben vesztették életüket Horvátországban, közölte a Honvédelmi Minisztérium a közösségi oldalán.

Azt írták, most hazatértek, hogy örök nyugalomra leljenek. Az áldozatokat a Magyar Honvédség halottjának nyilvánították, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség minden segítséget megad a családoknak. 

Egy ajkai cégvezető közösségi oldalán így fogalmaztak: „Konrád Dávid, megdöbbentem barátom. Ezer éve ismerlek. Ajka és Magyarország nagy értéket vesztett. Kék eget! A családnak pedig őszinte részvétünk.” 

Honvédelmi MinisztériumHonvédelmi Minisztérium

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.