HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 18.
//
Erik névnap

A legértékesebb árucikk a szeretet - Mindenki karácsonya Tapolcán

2023. december 22. 9:51
Veol.hu
A mai modern világban a karácsonynak talán a legfontosabb mondanivalója, üzenete a család. Az a szűk közösség, amely megkérdőjelezhetetlen mindenki számára, hiszen hol kapnánk nagyobb szeretetet és bizonyosságot arra, hogy fontosak vagyunk, mint a családban.

A tapolcai Mindenki karácsonya ünnepségén a Tapolcai Kamarakórus is fellépett  Fotó: Tóth B. Zsuzsa / NaplóA tapolcai Mindenki karácsonya ünnepségén a Tapolcai Kamarakórus is fellépett Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Erről beszélt Dobó Zoltán Tapolca polgármestere szerdán este a Mindenki karácsonya ünnepségen a Fő téren. 

– Nehéz egy olyan világban befelé fordulva ünnepelni a karácsonyt, ahol annyi inger ér minket. Akár tévét nézünk, rádiót hallgatunk, vagy csak kijövünk az utcára, minden a fogyasztásra és önző énünk kielégítésére sarkall. Vásároljunk ezt és azt, a tárgyak által leszünk jobbak, szebbek, azok által kedvelnek jobban bennünket a környezetünkben. Azt gondolom, hogy egy fogyasztói társadalomban fontos, hogy mit és mennyiből vásárolunk. De vannak az évnek olyan napjai, amikor ettől meg kell szabadulnunk, és a valódi, pénzben nem kifejezhető értékeket kell keresnünk. Ezek nem mások, mint az emberi kapcsolatok, a családi kötődés – mondta a polgármester, és azt kívánta mindenkinek, hogy ezen a karácsonyon találja meg magában azt a nyugalmat, amelyet kapni szeretne. Kapja azt, amit adni szeretne. 

Mint mondta, ehhez adhatunk ajándékot, de nem biztos, hogy annak ára lesz a legfontosabb. Inkább az, hogy tanúbizonyságot kapjunk arról, hogy akinek adjuk, azt jól ismerjük, szeretjük, tiszteljük és biztosítjuk arról, hogy időtől, ajándéktól függetlenül szeretjük és megértjük. Ebben a világban a legfontosabb és a legritkább, legkeresettebb árucikk a szeretet és a megértés. 

Az ünnepség a történelmi egyházak képviselőnek köszöntőivel, a Tapolcai Kamarakórus közreműködésével, a Batsányi Táncegyüttes betlehemezésével, Varga Feri és Balássy Betti fellépésével, valamint fényfestéssel folytatódott. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Éneklő Ifjúság három kórussal
Éneklő Ifjúság három kórussal
Három kórus részvétele mellett rendezték meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Az ózsinagógában Németh István Péter költő, irodalomtörténész nyitotta meg Szijártó János újságíró Szinergia című fotókiállítását.