HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Járdányis növedékek újabb sikere

2024. március 12. 8:21
Veol.hu
Szombathelyen rendezték meg az immár hagyományos Sistrum Zenei Versenyek-2024 Regionális szolfézs versenyt.

A néhány nappal ezelőtti megmérettetésen a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola két tehetséges növendéke, Király Erik és Király Alex ezúttal nem fuvolán, illetve furulyán bizonyított, hanem szolfézsban. Mint megtudtuk, Erik a 2. korcsoportban, Alex a 4. korcsoportban mutathatta be tudását, írásbeli és szóbeli feladatok megoldásával. A versenyre összesen hatvan növendék jelentkezett öt korcsoportban.A Király testvérek bárhova mennek, mindenhol kiemelkedő zenei teljesítményt nyújtanak Fotó: Király Lajos

 Király Alex nagyon jól teljesített és Nívó díjat kapott a versenynap legmagasabb pontszámát elérve, míg testvére, Erik szintén Nívó díjat nyert, a versenynap harmadik legmagasabb pontszámával. Erik felkészítő tanára Szigecsánné Freund Teréz és Király Lajos, Alex felkészítő tanára, Haga Kálmán Tamás.
Meg kell jegyezni, hogy a Király testvérek bárhova mennek, mindenhol kiemelkedő zenei teljesítményt nyújtanak. Alig pár hete írtuk, hogy arany minősítéssel ismerték el Király Erik furulyajátékát, s egyben tehetségét a hagyományos szombathelyi Sistrum regionális furulyaversenyen. testvére, Király Alex pedig egy nemzetközi fuvolaversenyen lett első.

Szijártó János