HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Batsányis sikerek a SZAKE versenyein

2024. március 26. 7:53
Veol.hu
A Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai ebben a tanévben is megmérették magukat a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület (SZAKE) által szervezett közismereti vetélkedőkön.

Kötéljártó Áron József, Balogh Alfonzina, Szőcze Botond Dominik (12. A), és köztük felkészítő tanáruk, Tarnóczay Géza  Fotó: iskolaAz első félév során két előzetes, internetes fordulón kellett sikerrel szerepelniük, hogy a versenyek országos döntőjébe jussanak, amelyet a hétvégén tartottak a hagyományoknak megfelelően Budapesten, a Stefánia Palotában. Az ünnepélyes megnyitón a Batsányi Gimnázium pedagógusa, Riba Erzsébet a legeredményesebb felkészítő tanár elismerő oklevelet vehette át a SZAKE vezetőségétől.

Az Örökségünk ’48 történelmi vetélkedőn a Balogh Alfonzina, Szőcze Botond Dominik (12. A), Kötéljártó Áron József (11. B) összetételű csapat bizonyította tudásáról a zsűrit a reformkorral, az 1848-1849-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatosan. A diákok úgy értek el országos negyedik helyezést, hogy csak két ponttal maradtak le a győztes zalaegerszegi gimnazistáktól. Felkészítő tanáruk Tarnóczai Géza volt.

Országos első helyezést ért el a Szabó Eszter Anna, Bicsérdi Csongor, Merse Benedek alkotta csapat a Magyarország az én hazám versenyen, amelyen országismereti, földrajzi, történelmi feladványokat kellett megoldaniuk. A Kovács Áron, Szalai Attila István, Szigeti Barnabás Ernő összeállítású formáció pedig országos harmadik helyezett lett. Mindnyájan a 11. A osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Riba Erzsébet volt.

A Magyarok Európában című sporttörténeti témájú versenyen a 10. A osztályos Bakler Zita, Egyed Tamara, Virág Lilla csapata országos negyedik helyezést ért el, míg a Koleszár Bíborka, Németh Petra, Somogyi Gergely 11. A alkotta csapat kilencedik helyezett lett.

Tóth B. Zsuzsa