HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 7.
//
Appolónia névnap

Nyírbálók tárlata nyílt

2024. július 3. 9:04
Veol.hu
A Nyirádi nyírbálók tárlata, a foltvarró kör harmadik kiállítása nyílt meg a művelődési házban.

A Nyirádi nyírbálók immár harmadik alkalommal mutatkoztak be a közösségnek munkáikkal.A Nyirádi nyírbálók tárlata sok érdeklődőt vonzott a művelődési házba  Fotó: Györkös József / Forrás: Napló

A megnyitón a kör vezetője, Jeckel Jánosné elmondta, hogy a 2018-ban alakult szakkörben jelenleg tizenegy tag tevékenykedik. – A tárlaton kézi varrással készült, applikált terítőket mutatunk be, a foltvarrók napja alkalmából idén közösen készítettünk egy terítőt. Waldorf-babákat is varrtunk, ez a munka nagy kedvenc volt, tavalyi tapolcai tanfolyamon tanultuk a készítését – mondta a kör vezetője. A gazdag kiállításon különféle technikákkal készült táskák, apró használati tárgyak, játékok, falidíszek, párnahuzatok, terítők láthatók sok más mellett.

A nyírbálók tárlata tizenegy alkotó munkáit mutatja, a kiállításon Arany Lajosné, Cili Lászlóné, Hoffmann Istvánné, Jeckel Jánosné, Kocsis Tiborné, Schnederné Kovács Erzsébet, Stumpf Lászlóné, Szabóné Kecskés Mária, Tóth Sándorné és Zászlósi Erzsébet kézimunkáit csodálhatták meg az érdeklődők, akik között voltak a vidéki foltvarró körök, többek között a tapolcai csoport tagjai is. 
A megnyitót követően tombolasorsolást tartottak, a nyeremények a foltvarrók kézimunkái voltak. 

Tóth B. Zsuzsa