HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Sakktábor döntetlennel

2024. július 10. 7:38
Veol.hu
A hagyományos bejárós napközis sakktábort idén is megszervezte Ajkán Czingler Sándor.

Gaál Zsóka szimultánt játszott a táborozókkal Fotó: Györkös JózsefA sakktábor 11 résztvevőjét Kosztolánczy Gyula és Paksa Rudolf FIDE-mester oktatta felváltva a Fekete-iskola falai között.

A nyolc-tizenkét éves résztvevők között a leginkább kezdők is sakkoznak már egy éve, de rajtuk kívül középhaladók és haladók is örömmel játszottak, többen évek óta visszatérőkként. Szinte mindannyian ajkaiak voltak, néhányan már a vármegyei csapatban játszanak. A gyerekek az egy-egy órás foglalkozások során tudásszintjükhöz mérten megismerkedtek az alapokkal, átismételték a lépéseket, megnyitásokat, az oktatók felhívták a figyelmüket például a sáncolásra, megismerkedtek a végjátékkal, és az egyszerűbb és bonyolultabb kombinációkkal, valamint partikat is elemeztek.

A táborban szerepet kapott a mozgás is, mindennap jutott idő focizásra, kosárlabdázásra. A gyerekek nagy örömére Gaál Zsóka ifjúsági világbajnok bemutatóórát tartott, beszélt a pályájáról és szimultánra hívta őket. Popovics Marcell és Kiss Nándor együtt döntetlent ért el Zsókával szemben. A tábor végén oklevelet kaptak a résztvevők.

Tóth B. Zsuzsa