HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Számítógépek ajándékba az atomerőműtől

2024. augusztus 9. 6:57
Veol.hu
Hatvan asztali számítógépet és tizenöt laptopot kapott az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.

A gazdasági társaság már másodszor juttatott az iskolának 2-3 éves eszközöket, amelyeken a legkorszerűbb oktatási programokat is tudják futtatni.Hatvan asztali számítógépet és 15 laptopot kapott az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége a Paksi Atomerőműtől Fotó: Tisler Anna/Napló

Csizmazia Csaba (képünkön) intézményegység-vezetőtől megtudtuk, hogy a Bánki épületében öt informatikai szaktanterem van, mindegyik 24 géppel, így a nagyobb létszámú  osztályok is elférnek. A Csodavár Általános Iskolában egy számítógépes tantermet alakítottak ki.

A középiskolában nappali tagozaton 462 diák kezdi meg szeptember 2-án a tanévet. A tanulólétszám egyre nő, az osztályok tanulmányi átlaga egyre magasabb.

Tisler Anna

További cikkek

Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ajkai Gaál Zsóka szerepel az első táblán a budapesti sakkolimpián induló női A csapatban.
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
Új épületben kezdődött a tanév
Új épületben kezdődött a tanév
Az egykori óvoda épületéből kialakított tantermekben kezdték meg a 2024-2025-ös tanévet az ajkai Csodavár Általános Iskola alsó tagozatos diákjai szeptember 2-án.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.