HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2025. szeptember 10.
//
Nikolett, Hunor névnap

Hoppá! A Bakonyban eheted az ország egyik legjobb pizzáját

2025. július 25. 22:41
Veol.hu
A Dining Guide top 50 pizzériájának kiválasztása nemcsak a pizzák minőségéről szól, hanem a mögöttük álló szenvedélyről és tudatosságról is. A listára felkerült három Veszprém vármegyei város egy-egy pizzériája is, ezeken a helyeken is remek pizza készül.

Veszprémi pizzéria is ott van az ország legjobbjai között – erről már korábban írtunk lapunkban, ugyanis a Dining Guide top 100 étteremkalauz idén először külön rangsorolta az ötven legjobb hazai pizzériát, hogy segítsen eligazodni azoknak, akik a legfinomabb pizzaszeleteket keresik. Fatüzelés, roppanós szél, puha belső, egyszerűségnek és légiességnek köszönhető mennyei íz... Szerintetek milyen a jó pizza? Forrás: Pexels-illusztráció

A lista 49. helyén végző Veszprémium nem csak szakmai elismerést szerzett, a helyiek körében is kimondottan kedveltnek számított, ám a nápolyi hagyományokat korszerű eljárásokkal ötvöző vendéglátóhely július 19-én végleg bezárt, az üzemeltetők átköltöznek az ország másik végére, és tanfolyamok, kitelepülés lesz ezután a fő profiljuk.

Ezt ne hagyja ki!

Dining Guide top 50

Veszprémi pizzéria is ott van az ország legjobbjai között

Pizza a Bakonyból

A Dining Guide listája komoly kutatáson alapul, és kizárólag a pizzák minősége, illetve az éttermek teljesítménye számított összeállításánál. A cél hiteles képet adni a hazai pizzakultúra jelenéről, amely az elmúlt években nemcsak bővült, hanem minőségben is sokat fejlődött.

A 33. helyre az ajkai Pont Jó Pizza került. 

Mindennap nyitva tart, zenés rendezvényeknek ad otthont. 

Ajka Csónakázó-tavánál találjuk a város első nápolyi pizzás helyét, a Pont Jót – és a kínálatuk valóban az, sőt. A Piknik Terasz csapata egészen Nápolyig utazott a kemencéért, az alapanyagokért és az élményért. Fatüzelés, roppanós szél, puha belső, egyszerűség és mennyei íz – amikor pont jó pizzára vágyunk, akkor ez lesz az – írta a helyről a Dining Guide.

A lista 26. helyén találjuk a herendi MÁS Tésztát. 

Nyitott pultjánál nyomon követhetjük a pizza készítését.

A tészta legalább huszonnégy órán át kel. Helyi zöldségek és olasz alapanyagok találkoznak a kemencéjükben. Roppanós szélek, légiesség, kisüzemi sörök és pohárdesszertek várnak Herenden, ahol a jó zene és a játékosság sem hiányzik – így jellemzi a lista leírása a pizzériát.Különleges pizzázók is várják a Bakonyba érkezőket. Forrás: Bakony Napoli

Éhségcsillapítás a Magas-Bakonyban

A Magas-Bakonyban is több kedvelt pizzéria várja a vendégeket. Zircen ugyan a Flamó Pizzéria és Étterem korábbi üzemeltetője meghatóan búcsúzott törzsvendégeitől a közelmúltban, ám a napokban újranyitott a 82-es-főút melletti vendéglátóhely. 

Csetény és Szápár között egészen különleges hely a Bakony Napoli, teraszáról remek kilátás nyílik a Bakony keleti részének vonulataira.

Nyitóképünk Pexels-illusztráció.

További cikkek

Hála, megemlékezés, tiszteletadás
Hála, megemlékezés, tiszteletadás
Hetvenötödik alkalommal ünnepelte a bányásztársadalom a Bányásznapot szeptember első hétvégéjén. Ajkán ekkor emlékeztek meg a 160 éve megkezdődött bányászatról valamint a Bányászati Múzeum alapításának 60. évfordulójáról is.
Sakkbravúr! Gaál Zsóka elképesztő, ritkán látható hibára késztette a korábbi vb-döntőst
Sakkbravúr! Gaál Zsóka elképesztő, ritkán látható hibára késztette a korábbi vb-döntőst
Ritkán látható, és magyar szívnek rendkívül kedves jelenetnek lehettek szemtanúi a FIDE Grand Swiss sakkverseny nyitófordulójának nézői. Az ajkai Gaál Zsóka sötét bábukkal játszva győzte a korábbi világbajnoki döntőst, a parti elképesztő végjátékot hozott.
Ünnepi tanévnyitó és fejlesztések a Művészetek Völgye Általános Iskolában
Ünnepi tanévnyitó és fejlesztések a Művészetek Völgye Általános Iskolában
Monostorapátiban az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg pályázati forrásból. Az új eszközöket az ünnepélyes tanévnyitón adták át az iskola diákjainak és pedagógusainak.
Badacsonyi éttermek, amelyek már az 1970-es években is legendásak voltak
Badacsonyi éttermek, amelyek már az 1970-es években is legendásak voltak
A Balaton és környéke évtizedek óta a gasztronómia szerelmeseinek is kedvelt célpontja. Badacsony ikonikus éttermei már az 1970-es években is legendás helyszínek voltak, és ma is várják a látogatókat.
160 éves az ajkai bányászat
160 éves az ajkai bányászat
A 60 éve működését megkezdett Bányászati Múzeumot, a 160 éve indult ajkai szénbányászatot is ünneplik a 75. Bányásznapon szeptember 5-én, pénteken, 6-án és 7-én.