HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2025. október 10.
//
Gedeon névnap

Fluffy & me – Az ajkai srác palacsintával hódította meg az országot

A budapesti palacsintázó ma már az ország egyik legfelkapottabb étterme. A Fluffy & me alapítói, az ajkai származású Rózsavölgyi Gergő és társa, Kis-Balázs Attila minden pénzüket és energiájukat feláldozták a közös álomért, a felhő palacsintáért, amelyért ma ezrek rajonganak.

Képzeljünk el egy olyan desszertet, amiért naponta több százan képesek sorban állni, és ami már az első falat után örökre rabul ejti a vendégeket. A budapesti Kazinczy utcában található Fluffy & me pontosan ilyen hely: szufflé palacsintáiért minden nap kígyózó sorokban várakoznak a rajongók. A háttérben az ajkai származású sportoló és marketinges, Rózsavölgyi Gergő, valamint társa, Kis-Balázs Attila állnak – a Fluffy & me ugyanis nem csupán egy étterem, hanem kettőjük közös álma, amelyet csak együtt tudtak életre hívni.A Fluffy & me szufflé palacsintáiért mindenki rajong Forrás: Rózsavölgyi Gergő Facebook-oldala

Fluffy & me – százszor is újrakezdték, mire elérték az álmot

A Fluffy & me ötlete nem egyik napról a másikra született. Gergő és társa több mint 400 alkalommal dolgozták át a koncepciót, és az összes létező receptet kipróbálták, mielőtt megtalálták a tökéletes ízt. Még a kétszázadik próbálkozás után sem adták fel, pontosan ez a kitartás hozta meg később a sikert.

A palacsintáért világot jártak, még Marokkóig is elutaztak

A tökéletes íz és állag kikísérletezéséhez bejárták a világot, különböző országok palacsintázóit próbálták ki, sőt még egy marokkói helyre is befizettek, hogy testközelből lássák, ott hogyan készül a desszert. Végül egy külföldi receptet vásároltak meg, amelynek köszönhetően létrejöhetett az igazi Fluffy & me-élmény.

Minden pénzüket feltették rá 

Két hónap keresgélés után találtak rá a Kazinczy utcai üzlethelyiségre, amelynek felújítására és az engedélyek beszerzésére minden pénzüket ráköltötték. Nyolc hónap kemény munka és fejenként 20 millió forintos befektetés után nyitotta meg kapuit a palacsintázó, amely mára Magyarország egyik legfelkapottabb vendéglátóhelyévé vált. Azóta több mint 5000 szufflé palacsintát adtak el, és nem ritka, hogy órákat kell várni egy asztalért. A telt ház garantált, a hype pedig egyre csak nő.

Mi is az a szufflé palacsinta, amiért egész Budapest sorban áll? Japánból indult, és villámgyorsan meghódította a világot. Nem lapos, mint a hagyományos palacsinta, hanem magas, remegő és habkönnyű. A titok: a tojásfehérjét addig verik, amíg szinte levegővé nem válik. Amikor beleharapsz, olyan érzés, mintha tényleg egy felhődarabot ennél meg, ezért is hívják sokan felhő palacsintának. Már a látványa is show: aranybarna, vastag korongok, amik szinte táncolnak a tányéron.Tetején friss gyümölcs, szirup, csoki vagy tejszínhab, ami szinte mindig egy ütős Insta-fotóra kívánkozik. Nem csoda, hogy az Instagram és a TikTok egyik legnagyobb desszertsztárja lett.

Egy desszert, amit még a hírességek sem tudnak kihagyni

A Fluffy & me palacsintázó pillanatok alatt a budapesti gasztrovilág egyik legmenőbb helyévé nőtte ki magát. Influenszerek, sztárok és turisták váltják egymást a bejáratnál, hogy megkóstolják a legendás desszertet. A közösségi médiát elárasztják az étteremben készült fotók és videók, a Fluffy & me TikTok-oldala pedig már most tömegeket mozgat meg.

A kézilabdapályáról a TikTokig – így lett Gergőből étterem-tulajdonos

Rózsavölgyi Gergő neve sokaknak a kézilabdapályáról lehet ismerős. Játszott Ajkán, Veszprémben és Balatonfüreden, később külföldön is, jelenleg pedig a Mizse KC játékosa. A sport mellett azonban TikTok-marketingszakértőként és tartalomgyártóként is komoly tapasztalatot szerzett, amit most az étterem népszerűsítésében kamatoztat. Saját YouTube-csatornáján pedig az üzleti élet kulisszatitkait is megosztja.

Új korszak kezdődik – terjeszkedni készül a népszerű palacsintázó

A siker akkora, hogy a tulajdonosok nem állnak meg Budapestnél. Franchise-partnereket keresnek, így könnyen lehet, hogy hamarosan az ország több városában is kígyózó sorok várják majd a sztárdesszertre éhes vendégeket.

A Fluffy & me több, mint egy palacsintázó: egy álomból született sikersztori. Rózsavölgyi Gergő és Kis-Balázs Attila bebizonyította, hogy elég két elszánt ember és egy zseniális ötlet, hogy megírják Magyarország legédesebb történetét.

Sabjanics-Somlai Petra

További cikkek

Óriási szarvastrófeák a Bakonyból: fotókon mutatjuk a legeket
Óriási szarvastrófeák a Bakonyból: fotókon mutatjuk a legeket
A szeptemberi vadászszezonban 189 gímbikát ejtettek el a Bakonyerdő területén, a terítékre került trófeák közül 124-et meg is tekinthettek a sárosfői trófeaszemle résztvevői. A szarvasállományról árulkodnak a trófeák és a vadgazdálkodásról, amely drónokat is bevet hamarosan.
Témahét a zaklatás ellen
Témahét a zaklatás ellen
Antibullying témahetet tartott az Ajkai Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége a tanév ötödik hetében.
Fotókon a tapolcai fesztivál legjobb pillanatai, halból és borból is akadt bőven
Fotókon a tapolcai fesztivál legjobb pillanatai, halból és borból is akadt bőven
Tapolca belvárosa a hétvégén ismét benépesült koncertekkel és ínycsiklandó fogásokkal. A Malom-tó partján a pisztráng és a helyi borok kerültek középpontba a tapolcai fesztiválon.
Értékes tapasztalatokkal tért haza a fiatal sakkozó
Értékes tapasztalatokkal tért haza a fiatal sakkozó
A magyar sakkozó nemzetközi kihívást zárt le. Gaál Zsóka egy rendkívül izgalmas és fárasztó versenyen van túl, melyből rengeteget tanult.
Tapasztalatcsere és segítségnyújtás
Tapasztalatcsere és segítségnyújtás
Elisso Bolkvadzevel, az Adzsar Autonóm Köztársaság (Georgia) kulturális miniszterével folytatott megbeszélést Navracsics Tibor, a térség országgyűlési képviselője, közigazgatási és területfejlesztési miniszter az Ajka Kampuszon szeptember 18-án.