HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Születésnapján teljesítette a Tanúhegyek Trailt a 70 éves futó, ő lett a verseny legidősebb indulója

2023. november 15. 11:01
VEOL.hu
A szombati, Tanúhegyek Trail – Hableány 2023 terepfutó verseny legidősebb teljesítője, Mészáros Zoltán a táv teljesítése napján ünnepelte 70. születésnapját.

Forrás: Tanúhegyek Trail/FacebookForrás: Tanúhegyek Trail/Facebook

A Tanúhegyek Trail, a Terepfutó Műhely Sportegyesület által rendezett terepfutó versenynek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legszebb területe ad otthont. A bejárt útvonal hosszától függően egy, három, öt tanúhegyet lehet meghódítani, amelyekről káprázatos kilátás nyílik a Balatonra és az őszi színekben pompázó Balaton-felvidékre. 

A rajt és a cél egyaránt Badacsonytomajon, a Hablány bisztróban volt, a legrövidebb, hét kilométeres távon kutyás futamot is rendeztek. A Tanúhegyek Trail jótékonysági rendezvény, ahol az időmérő chip letéti díját lehetett felajánlani az Ürömi Állatotthon javára. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Művészeti oktatás szép példákkal
Művészeti oktatás szép példákkal
A Szín és Vonal Művészetoktatási Közhasznú Alapítvány által működtetett badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola oktatását a Magyar Művészeti Akadémia tagjai közül többen is hatékonyan támogatják.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat
Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat
A kiemelkedő tavaszi forgalmat követően június 1-jén kezdetét veszi a balatoni hajózási előszezon, így hétvégenként már minden kikötőből elindulnak a hajójáratok, a kiemelt kikötők pedig hétköznap is várják utasaikat.