HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Finisbe ért a badacsonyi Tátika felújítása

2023. november 19. 0:42
VEOL.hu
Megkapta a használatbavételi engedélyt a badacsonyi kikötő szomszédságában álló Tátika, ami azt jelenti, hogy rövidesen a hivatalos átadás is megtörténhet.

Átadás előtt áll a Tátika Badacsonyban, már a használatba vételi engedély is megvan Fotó: Szijártó JánosÁtadás előtt áll a Tátika Badacsonyban, már a használatba vételi engedély is megvan Fotó: Szijártó János

 

Erről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta munkatársunkat. Mint megtudtuk, az ikonikus épület 2023-ban végre visszanyerheti régi fényét, a kikötő környezete is megszépül, és már így várhatják a következő idegenforgalmi szezonban a vendégeket, kirándulókat, turistákat.
Korábban írtuk, hogy a BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján átvette a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait. Azonban a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látja el. Brájer Éva érdeklődésünk kapcsán azt is elmondta, hogy nemcsak maga az épület, hanem a hozzá kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a Tátika a szőlőhegy, illetve a borászok tevékenységének is hírmondója lesz a jövőben.

További cikkek

Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.
Badacsonyi nedűk a magyar borok élmezőnyében
Badacsonyi nedűk a magyar borok élmezőnyében
A Figyelő szakmai lapja az eddigi gyakorlatnak megfelelően a közönség, illetve egy tízfős szakmai zsűri szavazatai alapján rangsorolta, majd közzétette Magyarország legjobb borait.
Miért vonzó a sümegi térség?
Miért vonzó a sümegi térség?
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet, "Balatoni helyek és emberek" szakmai fórumán a sümegi térség vonzereje, az itt élő, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. Természetesen különös hangsúlyt fektetve a szezonon túli időszakra.
Turisztika: Több szempontból is példa Sümeg
Turisztika: Több szempontból is példa Sümeg
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet Balatoni helyek és emberek című szakmai fórumán vett részt Végh László sümegi polgármester a minap.
Születésnapján teljesítette a Tanúhegyek Trailt a 70 éves futó, ő lett a verseny legidősebb indulója
Születésnapján teljesítette a Tanúhegyek Trailt a 70 éves futó, ő lett a verseny legidősebb indulója
A szombati, Tanúhegyek Trail – Hableány 2023 terepfutó verseny legidősebb teljesítője, Mészáros Zoltán a táv teljesítése napján ünnepelte 70. születésnapját.