HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Finisbe ért a badacsonyi Tátika felújítása

2023. november 19. 1:42
VEOL.hu
Megkapta a használatbavételi engedélyt a badacsonyi kikötő szomszédságában álló Tátika, ami azt jelenti, hogy rövidesen a hivatalos átadás is megtörténhet.

Átadás előtt áll a Tátika Badacsonyban, már a használatba vételi engedély is megvan Fotó: Szijártó JánosÁtadás előtt áll a Tátika Badacsonyban, már a használatba vételi engedély is megvan Fotó: Szijártó János

 

Erről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta munkatársunkat. Mint megtudtuk, az ikonikus épület 2023-ban végre visszanyerheti régi fényét, a kikötő környezete is megszépül, és már így várhatják a következő idegenforgalmi szezonban a vendégeket, kirándulókat, turistákat.
Korábban írtuk, hogy a BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján átvette a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait. Azonban a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látja el. Brájer Éva érdeklődésünk kapcsán azt is elmondta, hogy nemcsak maga az épület, hanem a hozzá kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a Tátika a szőlőhegy, illetve a borászok tevékenységének is hírmondója lesz a jövőben.

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Művészeti oktatás szép példákkal
Művészeti oktatás szép példákkal
A Szín és Vonal Művészetoktatási Közhasznú Alapítvány által működtetett badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola oktatását a Magyar Művészeti Akadémia tagjai közül többen is hatékonyan támogatják.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat
Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat
A kiemelkedő tavaszi forgalmat követően június 1-jén kezdetét veszi a balatoni hajózási előszezon, így hétvégenként már minden kikötőből elindulnak a hajójáratok, a kiemelt kikötők pedig hétköznap is várják utasaikat.
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Badacsonytomaj éppen húsz éve kapott városi rangot, idén hatvanéves a Badacsonyi Szüreti Fesztivál, a településen működő sportegyesület pedig százesztendős.