HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 12.
//
Gyula névnap

Kolbásztöltésből versenyeztek Padragkúton

2024. február 20. 8:34
Veol.hu
A benevezett nyolc csapatból hat dobogós helyen végzett a Civil Fórum Padragkútért Egyesület által második alkalommal megrendezett kolbásztöltő versenyen, amelyet február 17-én tartottak a padragkúti művelődési ház udvarán. A tavaszias, napos időben vidáman dolgoztak a 4-5 fős csapatok.

Minden csapat 5 kilogramm kolbászhúst kapott, a fűszereket mindenki maga vitte  Fotó: Gyarmati LászlóRóka József elnöktől megtudtuk, hogy minden csapat 5 kilogramm kolbászhúst kapott, a fűszereket mindenki maga vitte. A zsűriben minden csapatból egy tag foglalt helyet, aki egytől ötig adhatott pontot a kolbászra. A sajátját senki nem pontozta. A töltés utáni kisütésben a halimbai vendéglátós, Tóbel János segített.

A megosztott első helyezést a Golden Girls, a Nyugdíjas Baráti Kör női csapata és Csékúti Hegyért Egyesület érdemelte ki 29 ponttal. Második lett a Szőrös csapat, a Nyugdíjas Baráti Kör férficsapata, valamint a Bányász Hagyományőrzők, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör 28 ponttal. A harmadik helyen a Retró klub II. csapat és Civil Fórum Padragkútért Egyesület végzett 26 ponttal.

Tisler Anna