HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye

2024. október 20. 6:59
Veol.hu
A helyi elképzeléseket szem előtt tartva teremtünk értékeket, ezáltal növekszik a települések versenyképessége – fogalmazott szombaton a 17. szigligeti süllőfesztiválon a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

A süllőfesztivál évek óta népszerű őszi program Szigligeten  Fotó: Napló-archívA süllőfesztivál évek óta népszerű őszi program Szigligeten Fotó: Napló-archív

Latorcai Csaba kiemelte: az itt élők és az ide látogatók szempontjait is figyelembe véve valósították meg a programot, úgy, hogy közben versenyelőnyhöz jusson a település.

Mint mondta, ez a cél a jelenleg formálódó Versenyképes járások program meghirdetésével is, amely összefogásra sarkallja a településeket.

Hozzátette: ugyanezt kívánják megvalósítani a gazdasági semlegesség programját alátámasztó 21 pontos akciótervvel is. Ennek a célja, hogy minél hamarabb elérjük az 1000 eurós minimálbért és az egymillió forintos átlagjövedelmet, segítsük a helyi vállalkozásokat és valódi lakhatási feltételeket biztosítsunk.

Hangsúlyozta: a Balatont egyszerre kell fejleszteni, mint turisztikai térség és otthonossá tenni az itt élők számára.

”Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye, mert a balatoni hal Magyarország számára valódi versenyképességi tényező” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az unió a balatoni halat elismerte, eredetvédetté tette.

Magyarország kormánya minden járásnak a tapolcaihoz hasonló együttműködési programot kínál a versenyképesség növelésére, ahhoz, hogy az ott élők szebben, jobban, boldogabban tudjanak élni – hangsúlyozta.

További cikkek

Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.
Vidám családi délután Csékúton
Vidám családi délután Csékúton
Vidám, színes őszi dekorációval és zenei vetélkedővel várta a Csékúti Baráti Kör a tagjait és a meghívott vendégeket az ajkai Csékút városrész közösségi háza melletti közösségi téren.