HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán

2024. július 12. 4:45
Veol.hu
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.

A homokozó fölé árnyékolót szereltek a Hétszínvirág Óvoda udvarán  Fotó: Tisler Anna/NaplóA növekvő gyermeklétszám miatt két új csoportot indít a 2024-2025-ös nevelési évben az Ajka Városi Óvoda, ugyanis 206 gyermeket írattak be, sokan 2,5 és 3 év közöttiek, tudtuk meg Ráczné Németh Csilla óvodaigazgatótól. A Patakparti és a Hétszínvirág intézményegységben 8, a Vizikékben 6, a Zöldikékben 4 csoporttal kezdenek. A pedagóguslétszámmal sem lesz gond, ugyanis három fiatal megszerezte a diplomáját, néhány dajka és pedagógiai asszisztens pedig beadta a jelentkezését felsőfokú tanulmányokra. 

Az óvodakertet nyáron is gondozzák. A szünidőben 140 kisgyermeknek igényelték az óvodai ellátást. Ősztől új tehetségműhelyeket indítanak, a Zöldikékben mese, a Hétszínvirágban természetismeret témakörben. 

Tisler Anna

További cikkek

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
Új épületben kezdődött a tanév
Új épületben kezdődött a tanév
Az egykori óvoda épületéből kialakított tantermekben kezdték meg a 2024-2025-ös tanévet az ajkai Csodavár Általános Iskola alsó tagozatos diákjai szeptember 2-án.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
74. alkalommal rendeztek bányásznapot Ajka-Padragkúton, ahol Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is köszöntötte az ünnepelteket.
Folytatódik az iskolai notebook akció
Folytatódik az iskolai notebook akció
A most kezdődő tanévben 5. és 9. évfolyamos diákok juthatnak regisztráció után új notebookokhoz. Eddig 1369 tanuló kapott eszközt az iskolai notebook akciónak köszönhetően, a következő év végére minden általános iskola felsős tanulója, illetve a gimnazisták is átvehetik a tanulást segítő gépet.