HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Református hittantábor baráti közösségben

2024. július 14. 9:55
Veol.hu
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.

Emlékezetes hittantábort tartottak a templomkertben  Fotó: egyházközségJúnius végén öt napon át a gyerekek vezetőikkel közösen barangolták be a tapolcai, sümegi és taliándörögdi hegyeket és völgyeket, a különleges kirándulások közben bibliai történeteket idéztek fel, és az önfeledt játék sem maradt el. A tapolcai protestáns templom és a templomkert szolgált a tábor helyszínéül, mintegy lelki szigetként mindannyiuk számára – mondta lapunknak Kóródiné Demeter Orsolya lelkipásztor. A reggeli csendességben imádsággal és énekekkel dicsérték az Urat.

A bibliai történetek interaktív játékaival élték meg Jézus irántuk való szeretetét. A kézműves-foglalkozások, szabadtéri játékok, sportolási lehetőségek, a foci, a sakk és a pingpong között mindenki megtalálta a kedvére való tevékenységet. Különös esemény volt számukra a csillagvizsgáló est Gubicza László előadóval, aki a balatonfűzfői csillagvizsgáló intézettől érkezett, és nemcsak kiváló szaktudásával örvendeztette meg a táborozókat, hanem magával vitt egy óriás távcsövet is, amelyen keresztül gyönyörködhettek a fiatalok a csillagos égboltban.

Feledhetetlen élmény marad a táborozók számára a sümegi várban tett látogatás és a taliándörögdi kirándulás. A településen kedves presbiter testvérük érdekes kiállítást rendezett be édesapja, nagyapja régi tárgyaiból, mintegy emléket állítva az utókornak ősei magyar népi szokásairól, hagyományairól. A táborozók hálásak a vendégszeretetért, vendéglátásért, amelyet a Napfény kempingben többfordulós számháború követett.

A gyerekek örültek, hogy a tábor utolsó estéjét a szülőkkel közösen tölthették. Betekintést nyújtottak számukra az eltelt napok élményeibe, a tábori életbe a héten tanult énekekkel, közös játékokkal. Az estet tábortűzzel zárták, egymás kezét megfogva énekelték Kodály Zoltán Esti dalát. 

A szervezők hálát adnak Istennek, hogy baráti közösségben élvezhették a tábori együttlétet a gyülekezet segítőivel, fiatalokkal és a táborozókkal.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
Orosz Helga festőművész, művésztanár párjával másfél éve költözött Veresegyházáról Tapolcára, ahol ez idő alatt felnőttek tucatjaival ismertette meg a művészet alapjait és szerettette meg az alkotást.
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek kiállítását szeptember 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban.
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
A tapolcai Szőrös Melinda évek óta szeretett volna valami kreatív tevékenységbe fogni, a kőfestéssel és a kavicsok szándékos elvesztése kapcsán az örömszerzéssel mostanra megvalósult az álma.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.