HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2025. november 28.
//
Stefánia névnap

Gasztrohegy Badacsony: vörös ízek és adventi fények varázsa

Advent első hétvégéje a Balaton-felvidéken mindig különleges hangulatot teremt. A Gasztrohegy Badacsony alkalmával életre kel a vörös ízek és borok kavalkádja, ahol minden érzékszerv ünnepel.

November utolsó hétvégéjén a hegyoldalak már az advent első fényével és ünnepi hangulatával készülnek. A Gasztrohegy Badacsony ekkor életre kel a „Legyen vörös!” fesztivál ízeivel és színeivel: a tányérokon vörös húsok, szezonális vörös zöldségek és gyümölcsök, a poharakban vulkanikus borok gazdag ízei várják a látogatókat. A Balaton-felvidék lenyűgöző panorámája, a gondosan komponált fogások és az advent első gyertyáinak melege gondoskodik róla, hogy minden érzékszerv felébredjen, miközben a látogatók átélhetik az ünnepvárás, a karácsony első pillanatait.A Gasztrohegy Badacsony ízei, borai és programjai felejthetetlen élményt nyújtanak advent első hétvégéjén Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Mindenki élvezheti a Gasztrohegy Badacsonyt

A november 29–30-i Gasztrohegy programjai minden étel- és borrajongó számára tartogatnak különleges élményeket. A vendéglátók kreatív és látványos fogásokkal készülnek:

Hableány: Céklás ravioli korianderes báránysülttel, juhsajttal és olívás burgonya espumával.

Laposa Birtok: Vörösboros marhapofa ropogós burgonyafánkkal.

Tilia Badacsony: Badacsony tüze – csípős cékla, pirított dió, sült kecskesajt; Mini vulkán burger – vaddisznópogácsa, paradicsomcsatni, gránátalma, rukkola.

Hotel Bonvino Wine & Spa: Vörös tonhalderék szezámos szója jusszal, ropogós zöldséges nori tekercs, sushi majonéz.

Borbarátok: Füstös marhanyelv, vadaskrém, pirított gombóc, tormás tejfölhab.

Nefelejcs – Sike Balázs Pincészete: Sertésszűz medalion, sült céklasaláta zellerrel, mungóbabbal, pirított magvakkal és meggygéllel.

Folly Arborétum és Borászat: Csípős bárányfasírt gránátalmaszósszal, sült céklával, bulgurral, 1 dl boróka vörössel.

Mede by Adam Mede: Vörösboros tépett marha, lapos kenyér, céklás vörös káposzta coleslaw.

Hinta Badacsony: Meleg aperol, Bailey's espresso Martini, forralt bor; desszertként vörös bársony torta és sajttorta.

Az esemény azonban nemcsak a kulináris élvezetekről szól: a La Téne Badacsony ünnepi desszertekkel, a Pláne Badacsony borterasza DJ-zenével, míg az Istvándy Birtok és Borműhely meghitt hangulattal várja a látogatókat. Szombaton kézműves vásár, gyerekprogramok, kiállítások és gyertyagyújtás teszik teljessé az élményt, este pedig buli gondoskodik róla, hogy minden korosztály megtalálja a számítását. 

További cikkek

Navracsics Tibor: a kormány 3,8 milliárd forintot fordít a szőlő aranyszínű sárgaság megfékezésére
Navracsics Tibor: a kormány 3,8 milliárd forintot fordít a szőlő aranyszínű sárgaság megfékezésére
A kormány 3,8 milliárd forintot fordít a szőlő aranyszínű sárgaság megfékezésére. Az intézkedéssor célja az érintetlen területek védelme, valamint a betegség lokalizációja - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter szombaton Badacsonyban, sajtótájékoztatón.
Visszatérő világsztárok a 2026-os Paloznaki Jazzpikniken
Visszatérő világsztárok a 2026-os Paloznaki Jazzpikniken
A paloznaki zenei oázis 2026-ban is izgalmas programokkal várja a jazzrajongókat és a fesztiválhangulat kedvelőit. A 14. Paloznaki Jazzpiknik első hivatalos fellépőit nemrég jelentették be; és a szervezők a megszokott igényességgel, a műfaji változatosságra figyelve válogatták össze az idei programot.
Szent Márton öröksége: hagyományok, babonák és ünnepi lakoma
Szent Márton öröksége: hagyományok, babonák és ünnepi lakoma
Ha november, a libasült és az újbor hagyományos kísérője a hónap egyik kiemelkedő napjának, de ennél többet rejt magában ez az időszak. A Márton-napi szokások a negyedik században élt pannóniai, savariai születésű tours-i püspökhöz, a katonák, a koldusok és a mesterségek védőszentjéhez kapcsolódnak. Bemutatjuk a Márton-nap néphagyományokat és babonákat.
Fedezd fel a Balaton ízeit a Gardália Fesztiválon!
Fedezd fel a Balaton ízeit a Gardália Fesztiválon!
Ahogy az ősz lassan aranyba borítja a Balaton-felvidék lankáit, Tihany ismét életre kel, hogy felelevenítse a tó egyik legszebb és legősibb hagyományát: a gardahalászatot. A XXIII. Tihanyi Gardália november 14. és 16. között várja mindazokat, akik szeretik a halételeket, a balatoni borokat, a jó zenét és az őszi tó utánozhatatlan hangulatát.
Ide nem költözhet akárki – szigorú szabályokkal védi magát a Balaton-felvidéki falu
Ide nem költözhet akárki – szigorú szabályokkal védi magát a Balaton-felvidéki falu
A helyiek a hagyományokat és az összetartó közösséget szeretnék megóvni a túlzott betelepüléstől. Vöröstó erkölcsi bizonyítványt kér a letelepedéshez, és az önkormányzat is beleszólhat az ingatlaneladásokba.