HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Hetvenhat tűzoltó oltotta a lángokat Tapolcán - Erdő is égett

2024. július 19. 11:13
Veol.hu
Kigyulladt egy fatároló Tapolcán, a Rózsadomb utcában. A tűz egy erdőt is veszélyeztet. A badacsonytomaji hivatásos és tapolcai önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat.

A tűzben aljnövényzet égett, a lángok méhkaptárokat is érintettek.  Veol.huA tűzben aljnövényzet égett, a lángok méhkaptárokat is érintettek. Veol.hu

A melléképületről terjedt át a tűz egy tizennégy hektáros területre Tapolcán, a Rózsadomb utcában tegnap este. A tűzben aljnövényzet égett, a lángok méhkaptárokat is érintettek. A tüzet hetvenhat tűzoltó, hivatásos, önkormányzati és önkéntes egység oltotta. Az egységek összesen tizenkilenc tűzoltójárművel vonultak az esethez. Tizennégy vízsugárral fékezték meg a lángokat, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az ügyben tűzvizsgálat indult - tájékoztatott a Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.Fotó: katasztrófavédelemFotó: katasztrófavédelem

 

További cikkek

A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
Orosz Helga festőművész, művésztanár párjával másfél éve költözött Veresegyházáról Tapolcára, ahol ez idő alatt felnőttek tucatjaival ismertette meg a művészet alapjait és szerettette meg az alkotást.
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
A tapolcai Szőrös Melinda évek óta szeretett volna valami kreatív tevékenységbe fogni, a kőfestéssel és a kavicsok szándékos elvesztése kapcsán az örömszerzéssel mostanra megvalósult az álma.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.
Folytatódik az iskolai notebook akció
Folytatódik az iskolai notebook akció
A most kezdődő tanévben 5. és 9. évfolyamos diákok juthatnak regisztráció után új notebookokhoz. Eddig 1369 tanuló kapott eszközt az iskolai notebook akciónak köszönhetően, a következő év végére minden általános iskola felsős tanulója, illetve a gimnazisták is átvehetik a tanulást segítő gépet.
Tapolcai capriccio őszikés hangulatban
Tapolcai capriccio őszikés hangulatban
Tapolcai capriccio címmel jelent meg Németh István Péter költő, író, irodalomtörténész legújabb kötete a napokban.